Jeden e-mail vládne všem. Konec spamu.

Zpět27. 10. 2018

1. #digihack 

V článku Doménový koš jsme si blíže rozebrali význam této funkce. Poďme se zaměřit na více praktičtější využití. Asi každý z nás se registroval v nejrůznějších on-line službách nebo nakupoval něco v nějakém e-shopu. Také patříte mezi ty, kteří mají vytvořené dvě a více e-mailových schránek právě pro účely spamu? Jinými slovy, máte e-mailové schránky na všechny podezřelé služby, kde spam očekáváte, ale přesto chcete službu či nějaký obsah stáhnout?

Kolikrát se Vám stalo, že najednou Vás kontaktují firmy nebo odesílatelé, u kterých jste se vůbec neregistrovali? Troufnu si říci, že párkrát to asi bylo.

Dobrá zpráva je, že nejste jediní.

Pokud máte aktivní doménový koš, můžete své registrace a kontrolu nevyžádané pošty posunout ještě o level výše. V tomto případě doporučuji služby Seznam, a.s. a jejich bezplatné e-mailové schránky. Věděli jsme, že mají verzi E-mail Profi, určenou pro firmy a podnikatele? A věděli jste, že tato služba je bezplatná?

 


Prostřednictvím této služby si můžete namapovat do svého účtu své domény. U dané domény je nutné nastavit jen požadované záznamy v DNS. Neděste se, průvodce nastavení Vás přesně nasměruje kde a co změnit.


Zbavte se "spam" e-mailových schránek

Jakmile máte doménu nastavenou a máte u ní aktivní doménový koš, můžete začít využívat neomezené množství tzv. aliasů k e-mailových schránkám. Co to znamená? Jednoduše příjdete například na službu dropbox.com a provedete registraci s e-mailem dropbox@vasedomena.cz. Díky doménovému koši Vám e-mail dorazí do Vaší hlavní schránky, kde budete postupovat s potvrzením registrace, tak jak jste byli doposud zvyklí.

Pro Facebook pak můžete mít adresu facebook@vasedomena.cz, pro Instagram instagram@vasedomena.cz, atp. Důležité je, že bez ohledu na počet, vždy budete pracovat s jednou e-mailovou schránkou.

Výhoda přichází v okamžik kdy Vám firma prodávající třeba okna, začne posílat nabídky na e-mailovou adresu dropbox@vasedomena.cz. Vy díky tomu budete přesně vědět, odkud došlo k úniku Vašeho e-mailu do jejich databáze a můžete to začít nějak řešit. Například, že zrušíte službu, ohlásíte to atp. Je to samozřejmě na Vás.

Samotné aliasy u doménového koše lze pak lehce filtrovat, a je možné je potom v případě spamu, nebo zrušení služby úplně bloknout a nebo zprávy z této schránky rovnou mazat. Díky tomuto nastavení budete mít stále jednu schránku, nebudete muset “přelogovávat” mezi bezpočtem e-mailových schránek a Vaše schránka, zůstane relativně čistá od spamu.

Funkci Doménového koše a virtuálních schránek (aliasů) lze využít prakticky u každého poskytovatele e-mail hostingu. Pokud nevíte jak u svého poskytovatele danou funkci nastavit, neváhejte se na něj obrátit. Služba bývá zpravidla bezplatná.

Doufám, že Vám tento tip pomůže, pokud byste měli jakékoliv otázky, neváhejte mi napsat přes Messenger.